Veneelle

Veneelle

Maalit

Venemaalit

Veneen maalipinta kannattaa pitää hyvässä kunnossa ja veneen maalausta ei kannata laiminlyödä. Ehjä ja siisti maalipinta veneen pohjassa suojaa veneen vedenalaisia rakenteita mm. osmoosilta ja korroosiolta sekä helpottaa pohjan puhdistusta syksyllä. Parhaat tuotteet tähän löydät veneelle.fi -verkkokaupasta.

Maalivalikoimamme koostuu suurelta osin International Marine Coatingsin valmistamista epoksi- ja polyuretaanimaaleista. International Marine Coatings on globaali maalivalmistaja, joka valmistaa innovatiivisia ja ympäristöystävällisiä metalli- ja korroosionestomaaleja sekä pinnoitteita vene- ja laivateollisuuden eri käyttökohteisiin. International Marine Coatings maalit täyttävät tiukat veneteollisuuden laatuvaatimukset ja ovat siksi luotettava valinta myös hyvivenekäyttöön. Teräspinnan lisäksi valikoimassa olevat maalit soveltuvat myös mm.  muovi- ja lasikuitupinnalle. Katso maalausyhdistelmät tarkemmin maalien valintataulukosta.

Epoksimaali veneeseen

Valikoimaan kuuluu sekä epoksi- että polyuretaanimaalit. Epoksimaalit on ensisijaisesti tarkoitettu käytettäväksi vesirajan alapuolisten osien maalauksessa, koska niillä saavutetaan hyvä korroosionkestävyys. Lasikuituveneissä epoksilla saadaan veneen pohjaan vettä läpäisemätön pinta, joka suojaa mm. lasikuiturutolta. Epoksimaalin käyttö pintamaalina ei ole suositeltavaa, koska epoksimaalin UV-kesto on heikko. Vesirajan alapuoleella pintamaalina käytettävät Internationalin epoksit muodostaa kovan pinnan, jolloin pohjan puhdistaminen etenkin sisävesikäytössä on erittäin helppoa.

Polyuretaanimaali veneeseen

Polyuretaanimaalit soveltuvat vesirajan yläpuoliseen maalaukseen ja niillä saavutetaan hyvä UV-suoja. Polyuretaanimaalien kiiltoaste on myös yleensä epoksimaaleja korkeampi. Polyuretaanimaalit tarttuvat hyvin pohjamaalattuun alustaan. Vanhan polyuretaanimaalin päälle maalattaessa riittää pinnan karhennus ja puhdistus.

Antifoulingmaali veneeseen

Veneelle -verkkokaupan valikoimaan kuuluu myös Internationalin eliönesto- eli antifoulingmaalit. Antifoulingmaalin käyttö merialueella voi olla perusteltua. Sen käyttö sisävesillä on kielletty.

International Marine Coatings -venemaalit - Silloin kun sisällöllä on väliä

 • Interzone 954 – kiiltävä epoksimaali veneen pohjaan ja muihin kohteisiin, missä vaaditaan hyvää suojaa vesirasitusta vastaan. Interzone 954 on sävytettävissä RAL-sävyillä. Perusväreinä musta (RAL 9005), valkoinen (RAL 9003), harmaa (RAL 7004) ja sininen (RAL 5005). Erikseen tilattavissa myös muut RAL-kartan värit. Maalilla saavutetaan jo yhdellä maalauskerralla
  pitkäaikainen korroosiosuoja. Maali jatkaa kovettumista upotusrasituksessa, mikä mahdollistaa nopean vesillelaskun maalauksen jälkeen. Maali myydään ns. “talvikovetteella,” mikä mahdollistaa maalaamisen alhaisessa lämpötilassa esimerkiksi kevään vaihtelevissa olosuhteissa, kun yön ja päivän väliset lämpötilaerot ovat suuria.
 • Intershield 300 – epoksimaali veneeseen, joka on pigmentoitu alumiinilla. Soveltuu veneen maalauksessa sekä veden yläpuolisiin että veden alapuolisiin rakenteisiin pohja- ja pintamaaliksi. Maali on saatavissa alumiinin (harmaa) värisenä 5 ja 20 litran astioissa ja pronssin värisenä 20 litran astiassa. Intershield 300 voidaan maalata teräsveneissä suoraan hiekkapuhalletulle pinnalle ja lasikuituveneissä hiotulle ja puhdistetulle pinnalle ilman erillistä pohjamaalia. Intershield 300 toimii myös pohjamaalina esimerkiksi Interzone 954 maalille, kun halutaan jokin muu värisävy RAL väreistä. Polymeeriteknologian ansiosta maali kuivuu nopeasti matalissakin lämpötiloissa.
 • Interplus 356 – teräsveneiden epoksi pohjamaali. Sisäisesti joustava, paksukalvotyyppinen pohjamali, joka soveltuu myös teräsharjatulle pinnalle silloin, kun hiekkapuhallus ei ole mahdollista. Maali kuivuu matalissa lämpötiloissa (min. -5°C). Tuote on pigmentoitu alumiinilla sekä rautakiilteellä (MIOx), joilla parannetaan korroosionestokykyä.
 • Interthane 990 – kiiltävä polyuretaanimaali veneelle, kun maalataan veden yläpuolisia rakenteita. Interthane 990 venemaalilla on hyvä  hyvä säänkesto.  Interthane 990 on sävutettävissä RAL sävyillä, joten värivaihtoehtoja löytyy satoja.
 • Trilux Hard Antifouling  –  Antifoulingmaali, joka tehoaa mm. limaan, vesikasveihin ja ­nilviäisiin.

  Tehokas, kova eliönestomaali pohjakasvillisuutta ja näkkejä vastaan merialueilla. Kova, kiillotettava pinta, joka voidaan helposti puhdistaa. Soveltuu hidas- ja nopeakulkuisille veneille, sekä vetolaitteille ja potkureille. Perustuu Biolux-teknologiaan; ainutlaatuinen järjestelmä, jossa orgaaniset biosidit muodostavat kontrolloidusti vapautuvan kalvon.  Soveltuu kaikille materiaaleille, myös asianmukaisesti esikäsitellylle alumiinille. Käyttö sisävesillä kielletty.

Venemaalien valintataulukko

Intershield 300 soveltuu niin sisävesillä kuin meriolosuhteissakin ainoaksi maaliksi veneen vedenalaiseen runkoon ja ei vaadi pintamaalia, mikäli alumiini tai pronssisävy sopii veneen omistajalle.  Pronssisävy on saatavissa ainoastaan 20 litran astioissa, alumiini myös 5 litran astioissa. Merellä kulkevissa teräsveneissä vedenalaisessa osassa suositeltava kalvonpaksuus on 250 µm. Ruiskumaalauksessa tämä saadaan yleensä kahdella maalauskerralla ja telalla maalattaessa vaaditaan noin 4-5 maalauskertaa. Tämän päälle maalataan antifoulingmaali.

Alumiiniveneissä, jota käytetään sisävesillä tai merivedessä, riittää 200 µm kalvopaksuus. Ruiskumaalauksessa tämä saadaan kahdella maalauskerralla ja telalla maalattaessa tarvitaan noin 3-4 maalauskertaa.

Lasikuituveneissä riittää, kun maalikerroksia maalataan telalla 2-3 kerrosta. Ruiskumaalauksessa riittävä kerrospaksuus saadaan yhdellä maalauskerralla.

Silloin kun tarvitaan vesirajan alapuoliseen osaan antifoulingmaali, maalataan se suoraan tuoreahkon, ”kosketuskuivan” Intershield 300:n päälle. Jos päällemaalausväliaika venyy esimerkiksi seuraavalle päivälle (yli 24 h), ei antifoulingmaalia voi maalata, koska se ei tartu enää kunnolla. Jos päällemaalausaikaa ei olla ylitetty, voidaan lisätä uusi kerros Intershield 300. Päällemaalausajan ylittyessä Intershield 300:n päälle voidaan maalata ns. tartunnaksi Intergard 263 ja siihen päälle Trilux.

Interzone 954 soveltuu sekä sisävesillä että meriolosuhteissa veneen  vesirajan alapuolelle, kylkiin ja kansirakenteisiinkin  suoraan hiekkapuhalletulle teräs- tai RST -pinnalle. Jos Interzone 954 maalataan ilman pohjamaalia, niin riittävä kerrospaksuus teräsveneissä on 300 µm. Veden yläpuolisissa osissa suositellaan päällemaalausta Interthane 990 polyuretaanimaalilla, joka kestää UV-säteilyä.

International Marine Coatings-venemaalit (sis. maaliosa ja kovete) ja ohenteet ovat saatavissa 5 L ja 20 L astioissa . Ohenne sopii myös työvälineiden pesuun. 20 litran astiat myydään ainoastaan noutomyyntinä. Sovi tilauksesta erikseen asiakaspalvelun kanssa.

Venemaalit nyt myös spraynä!

International Marine Coatingsin kaksikomponenttisista epoksi- ja polyuretaanimaaleista osa on saatavilla myös spraymaaleina. Maaliosa ja koveteosa ovat omissa pulloissaan ja ne yhdistetään ennen maalausta mukana toimitettavalla adapterilla. Näin saadaan kaksikomponenttinen spraymaali, jolla saadaan korkeapaineruiskutukseen verrattavia kuiva-kalvonpaksuuksia. Verrattuna tela- tai sivellinmaalaukseen, näillä 2-K spraymaaleilla saadaan selvästi paksummat maalikalvot. Huom! 2-K spraymaaleja ei voi verrata ns. markkettimaaleihin, joiden kalvopaksuus on hyvin ohut eivätkä ne sovellu venekäyttöön. Kaksikomponenttinen spraymaali onkin ihanteellinen tuote esimerkiksi pohjan, kölin ja pilssitilan huolto- ja paikkamaalauksissa. Pilssin maalaaminen voi olla hankalaa esimerkiksi telalla, mutta spraymaalilla maalaaminen onnistuu ahtaammissakin paikoissa. Yhdellä spraypullolla maalaa noin 1 m2 kokoisen alueen niin, että kalvopaksuus riittää upporasitukseenkin. Spraypullon käyttöaika on noin vuorokausi komponenttien sekoittamisen jälkeen. 

Spraymaalivalikoima: 

 • Interplus 356 epoksi pohjamaali etenkin teräspinnoille ja vesirajan alapuolisten osien maalaukseen.
 • Interzone 954 epoksimaali pääasiassa vesirajan alapuolisten osien, kuten veneen pohjan maalaukseen.
 • Interthane 990 polyuretaanimaali vesirajan yläpuolisten osien maalaukseen. Kestää hyvin UV-säteilyä.

Värivaihtoehdot Interzone ja Interthane spraymaaleille: perusväreinä musta (RAL 9005), valkoinen (RAL 9003), harmaa (RAL 7004) ja sininen (RAL 5005). Erikseen tilattavissa kaikki RAL-kartan värit.
Interplus 356:stä saatavilla ainoastaan alumiini (harmaa). 

0
  0
  Ostoskori
  Täällä ei ole mitään...Palaa kauppaan