Veneelle

Veneelle

Maalit

Venemaalit

Maalivalikoimamme koostuu suurelta osin International Marine Paintin valmistamista epoksi- ja polyuretaanimaaleista. International Marine Paint  on globaali maalivalmistaja, joka valmistaa innovatiivisia ja ympäristöystävällisiä metalli- ja korroosionestomaaleja sekä pinnoitteita teollisuuden eri käyttökohteisiin. Teräspinnan lisäksi valikoimassa olevat maalit soveltuvat myös mm.  muovi- ja lasikuitupinnalle. Katso maalausyhdistelmät tarkemmin maalien valintataulukosta.

Valikoimaan kuuluu sekä epoksi- että polyuretaanimaalit. Epoksimaalit on ensisijaisesti tarkoitettu käytettäväksi vesirajan alapuolisten osien maalauksessa, koska niillä saavutetaan hyvä korroosionkestävyys. Lasikuituveneissä epoksilla saadaan veneen pohjaan vettä läpäisemätön pinta, joka suojaa mm. lasikuiturutolta. Epoksimaalia voi käyttää vesirajan yläpuolellakin pintamaalina, mutta epoksin UV-kesto on polyuretaanimaalia heikompi. Pintamaaleina Internationalin epoksit muodostaa kovan pinnan, jolloin pohjan puhdistaminen sisävesikäytössä on erittäin helppoa. Polyuretaanimaalit soveltuvat vesirajan yläpuoliseen maalaukseen ja niillä saavutetaan hyvä UV-suoja. Valikoimaan kuuluu myös eliönesto- eli antifoulingmaali, jonka käyttö merialueella voi olla perusteltua. Sen käyttö sisävesillä on kielletty.

“Leuka painuu kohti rintaa, Hempel nosti litrahintaa, kesän venekassan korjausmaalaus vei” – Arttu Wiskari – Onko olemassa turhempaa kuin purjehdus
International Marine Paint maalien hankinnan jälkeen rahaa jää muuhunkin.

International Marine Paint -venemaalit - Silloin kun sisällöllä on väliä

 • Interzone 954 – kiiltävä epoksi pintamaali. Maalilla saavutetaan jo yhdellä maalauskerralla
  pitkäaikainen korroosiosuoja. Maali jatkaa kovettumista upotusrasituksessa ja sillä saavutetaan erinomaiset katodinen
  suojaus. Maali myydään ns. “talvikovetteella,” mikä mahdollistaa maalaamisen esimerkiksi kevään vaihtlevissa olosuhteissa, kun yön ja päivän väliset lämpötilaerot ovat suuria.
 • Intershield 300 – alumiinilla pigmentoitu epoksi pohjamaali. Polymeeriteknologian ansiosta kuivuu nopeasti matalissakin lämpötiloissa.
 • Interplus 356 – teräspintojen epoksi pohjamaali. Sisäisesti joustava, paksukalvotyyppinen matalissa lämpötiloissa (min. -5°C,
  23°F)  pohjamaali joka soveltuu myös teräsharjatuille pinnoille. Tuote on pigmentoitu alumiinilla sekä rautakiilteellä (MIOx) joilla parannetaan korroosionestokykyä.
 • Interthane 990 – kiiltävä polyuretaani pintamaali, jolla saavutetaan hyvä säänkesto. Vesirajan yläpuoliseen maalaukseen.
 • Trilux Hard Antifouling  –  Antifoulingmaali, joka tehoaa biologiseen likaan: limaan, vesikasveihin ja ­eläimiin.

  Tehokas, kova eliönestomaali pohjakasvillisuutta ja näkkejä vastaan merialueilla. Kova, kiillotettava pinta, joka voidaan tarvittaessa puhdistaa. Soveltuu hidas- ja nopeakulkuisille veneille, sekä vetolaitteille ja potkureille. Perustuu Biolux-teknologiaan; ainutlaatuinen järjestelmä, jossa orgaaniset biosidit muodostavat kontrolloidusti vapautuvan kalvon.  Soveltuu kaikille materiaaleille: myös asianmukaisesti esikäsitellylle alumiinille.

Venemaalit myös spraymaaleina!

International Paintin kaksikomponenttisista epoksi- ja polyuretaanimaaleista osa on saatavilla myös spraypullossa. Maaliosa ja koveteosa ovat omissa pulloissaan ja ne yhdistetään ennen maalausta mukana toimitettavalla adapterilla. Näin saadaan kaksikomponenttinen spraymaali, jolla saadaan korkeapaineruiskutukseen verrattavia kuiva-kalvonpaksuuksia. Verrattuna tela- tai sivellinmaalaukseen, näillä 2-K spraymaaleilla saadaan selvästi paksummat maalikalvot. Huom! 2-K spraymaaleja ei voi verrata ns. markkettimaaleihin, joiden kalvopaksuus on hyvin ohut eivätkä ne sovellu venekäyttöön. Kaksikomponenttinen spraymaali onkin ihanteellinen tuote esimerkiksi pohjan, kölin ja pilssitilan huolto- ja paikkamaalauksissa. Pilssin maalaaminen voi olla hankalaa esimerkiksi telalla, mutta spraymaalilla maalaaminen onnistuu ahtaammissakin paikoissa. Yhdellä spraypullolla maalaa noin 1 m2 kokoisen alueen niin, että kalvopaksuus riittää upporasitukseenkin. Spraypullon käyttöaika on noin vuorokausi komponenttien sekoittamisen jälkeen. 

Spraymaalivalikoima: 

 • Interplus 356 epoksi pohjamaali etenkin teräspinnoille ja vesirajan alapuolisten osien maalaukseen.
 • Interzone 954 epoksi pintamaali pääasiassa vesirajan alapuolisten osien, kuten veneen pohjan maalaukseen.
 • Interthane 990 polyuretaani pintamaali vesirajan yläpuolisten osien maalaukseen. Kestää hyvin UV-säteilyä.

Värivaihtoehdot Interzone ja Interthane spraymaaleille: perusväreinä musta (RAL 9005), valkoinen (RAL 9003), harmaa (RAL 7004) ja sininen (RAL 5005). Erikseen tilattavissa kaikki RAL-kartan värit.
Interplus 356:stä saatavilla ainoastaan alumiini (harmaa). 

Maalien valintataulukko

Venemaalien valintataulukko

International Paint -maalit (sis. maaliosa ja kovete) ja ohenteet ovat saatavissa 5 L astioissa . Ohenne sopii myös työvälineiden pesuun. Isommat astiat (20 L) myydään ainoastaan noutomyyntinä. Sovi tilauksesta erikseen asiakaspalvelun kanssa.

0
  0
  Ostoskori
  Täällä ei ole mitään...Palaa kauppaan